Čínský zvěřinový vývar s nudlemi
165 min.
Ingredience
- Zvěřinový bujon
- 200gramůCeler bulvový
- 3kusyCibule
- 2kusyHřebíček
- 600gramůJelení maso
- 500gramůKosti srnčí
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaPepř černý celý
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 200gramůPetržel kořen
- 40gramůPetržel - nať
- 0,5litrVíno červené
- 1,5litryVoda pitná
- 30gramůZázvor celý
- 2kusyJalovec
- 40gramůCeler - nať
- 200gramůMrkev kořen
- 30gramůZázvor celý
- 50gramůUcho Jidášovo
- 1kusChilli paprička
- 250gramůZelí hlávkové červené
- 1kusCibule červená
- 2lžíceOlej sezamový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůNudle skleněné
- 2kusyČesnek
- 0,5lžíceChilli omáčka
- 0,5lžíceOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
22 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
13 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Zázvor s česnekem oloupeme, omyjeme a pokrájíme nadrobno.
- 2Čerstvé houby - Jidášovo ucho, očistíme, omyjeme a pokrájíme.
- 3Omytou chilli papričku rozkrojíme, odstraníme jadérka a nakrájíme na tenká kolečka. Červené zelí pokrájíme na tenké proužky. Červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka.
- 4V hrnci si rozpálíme olej s máslem a všechnu zeleninu s houbami krátce restujeme. Přilijeme 1 litr zvěřinového bujonu, dáme do něj pokrájené na plátky uvařené jelení maso, houby, chilli omáčku, sójovou omáčku a vaříme přibližně 7-10 minut.
- 5V hlubší pánvi si na rozpáleném oleji fritujeme skleněné nudle, které pak rozdělíme do talířů. Zalijeme je hotovým vývarem s houbami
- 6a podáváme.
- 7Zvěřinový bujon [28678]:
- 8Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.
- 9Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.
- 10V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.
- 11Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.
- 12Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.