Čínský zvěřinový vývar s nudlemi

165 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
22 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
13 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zázvor s česnekem oloupeme, omyjeme a pokrájíme nadrobno.
  • 2
    Čerstvé houby - Jidášovo ucho, očistíme, omyjeme a pokrájíme.
  • 3
    Omytou chilli papričku rozkrojíme, odstraníme jadérka a nakrájíme na tenká kolečka. Červené zelí pokrájíme na tenké proužky. Červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka.
  • 4
    V hrnci si rozpálíme olej s máslem a všechnu zeleninu s houbami krátce restujeme. Přilijeme 1 litr zvěřinového bujonu, dáme do něj pokrájené na plátky uvařené jelení maso, houby, chilli omáčku, sójovou omáčku a vaříme přibližně 7-10 minut.
  • 5
    V hlubší pánvi si na rozpáleném oleji fritujeme skleněné nudle, které pak rozdělíme do talířů. Zalijeme je hotovým vývarem s houbami
  • 6
    a podáváme.
  • 7
    Zvěřinový bujon [28678]:
  • 8
    Mrkev, celer, petržel a zázvor oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kousky.
  • 9
    Omyjeme po dvou snítkách petrželovou a celerovou nať (asi 80 g). Cibule očistíme z vrchní slupky, omyjeme a rozkrojíme na poloviny.
  • 10
    V pánvi na olivovém oleji cibule opečeme po rozkrojené straně dozlatova.
  • 11
    Maso ze zvěřiny a kosti omyjeme, maso pokrájíme na kusy a dáme do většího hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po 1-2 minutách vaření vodu slijeme, zalijeme znovu 1,5 litrem čisté vody, přidáme všechnu zeleninu, opečené cibule, sůl, mletý a celý barevný pepř, 2 kuličky jalovce, 2 hřebíčky, zázvor, dolijeme 0,5 litru červeného vína a přivedeme k varu. Pak hned snížíme teplotu a polévku necháme jen mírně 1,5 hodiny probublávat. Podle potřeby dochutíme solí a přecedíme.
  • 12
    Čistý zvěřinový bujon můžeme podávat i s pokrájeným uvařeným masem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.