Cioppino
95 min.
Ingredience
- 3lžíceKreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
- 1kusCibule
- 1kusFenykl obecný
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaFenyklová semínka
- 1lžičkaOregano sušené
- 7gramůChilli papričky - vločky
- 1kusBobkový list
- 250mililitrůVíno bílé
- 750mililitrůVývar rybí
- 300gramůHalibut atlantický
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 300gramůMušle slávky
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 7gramůCukr třtinový
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
5 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a fenykl nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme. Smažíme je na olivovém oleji asi 10 minut dosklovita. Poté přidáme česnek, fenyklová semínka, oregano, chilli a bobkový list a ještě 3 minuty smažíme.
- 2Poté zalijeme vínem a zvýšíme teplotu. Vaříme 3-5 minut, dokud se nevypaří veškeré tekutiny.
- 3Přidáme rajčata v konzervě a velkou špetku soli. Přivedeme k varu a poté snížíme teplotu. Vaříme 45 minut. Vše zalijeme vývarem a ještě 15 minut povaříme.
- 4Přidáme mušle, vaříme dvě minuty, poté přidáme i halibuta nakrájeného na větší kusy a krevety a ještě 5 minut povaříme. Mušle by se měly otevřít.
- 5Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme cukr.
- 6Podáváme posypané petrželkou.
- 7Vhodnou přílohou je chléb nebo rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.