Cioppino

95 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
5 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a fenykl nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme. Smažíme je na olivovém oleji asi 10 minut dosklovita. Poté přidáme česnek, fenyklová semínka, oregano, chilli a bobkový list a ještě 3 minuty smažíme.
  • 2
    Poté zalijeme vínem a zvýšíme teplotu. Vaříme 3-5 minut, dokud se nevypaří veškeré tekutiny.
  • 3
    Přidáme rajčata v konzervě a velkou špetku soli. Přivedeme k varu a poté snížíme teplotu. Vaříme 45 minut. Vše zalijeme vývarem a ještě 15 minut povaříme.
  • 4
    Přidáme mušle, vaříme dvě minuty, poté přidáme i halibuta nakrájeného na větší kusy a krevety a ještě 5 minut povaříme. Mušle by se měly otevřít.
  • 5
    Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme cukr.
  • 6
    Podáváme posypané petrželkou.
  • 7
    Vhodnou přílohou je chléb nebo rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.