Cizrna s klobáskou chorizo
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 165gramůCizrna
- 1kusBobkový list
- 4kusyHřebíček
- 1kusSkořice celá
- 1špetkaTymián sušený
- 375gramůKlobása Chorizo
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 750mililitrůVývar drůbeží
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
30 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu namočíme přes noc do vody, slijeme, vložíme do hrnce, přidáme bobkový list, hřebíček, celou skořici a zalijeme vývarem. Doplníme vodou, aby byla cizrna celá ponořená, přivedeme k varu, zmírníme plamen, zvolna vaříme asi hodinu, dokud cizrna nezměkne. Slijeme a vyjmeme bobkový list a hřebíček se skořicí.
- 2V pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli, na středním plameni smažíme asi 3 minuty, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme utřený česnek s tymiánem a za občasného míchání smažíme 1 minutu. Zvýšíme plamen na střední teplotu, přimícháme klobásu na kousky a smažíme ještě 3 minuty.
- 3Do pánve vložíme cizrnu, zamícháme a prohřejeme. Odstavíme, přimícháme petrželku a dochutíme solí a pepřem. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.