Cizrna s klobáskou chorizo

90 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
30 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cizrnu namočíme přes noc do vody, slijeme, vložíme do hrnce, přidáme bobkový list, hřebíček, celou skořici a zalijeme vývarem. Doplníme vodou, aby byla cizrna celá ponořená, přivedeme k varu, zmírníme plamen, zvolna vaříme asi hodinu, dokud cizrna nezměkne. Slijeme a vyjmeme bobkový list a hřebíček se skořicí.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli, na středním plameni smažíme asi 3 minuty, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme utřený česnek s tymiánem a za občasného míchání smažíme 1 minutu. Zvýšíme plamen na střední teplotu, přimícháme klobásu na kousky a smažíme ještě 3 minuty.
  • 3
    Do pánve vložíme cizrnu, zamícháme a prohřejeme. Odstavíme, přimícháme petrželku a dochutíme solí a pepřem. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.