Cizrnové míčky
30 min.
Ingredience
- 800gramůCizrna konzervovaná
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyCibule
- 2hrstiPetržel - nať
- 2hrstiKoriandr čerstvý
- 4lžíceStrouhanka
- 250gramůJogurt bílý
- 1lžíceMed včelí
- 9lžicMajonéza
- 6lžicOmáčka chilly
- 3lžíceKečup
- 1lžícePomerančová šťáva
- 3lžíceOmáčka Tahini
- 3decilitryOlej olivový
- 1špetkaPomerančová kůra
- 0,5lžičkaKmín římský
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
62 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rozmixujeme nebo na masovém mlýnku pomeleme cizrnu s česnekem a cibulí. Přidáme na jemno nasekané bylinky, vmícháme olej, strouhanku, okořeníme a podle chuti dosolíme.
- 2Z hmoty namočenýma rukama formujeme kuličky a smažíme je v rozpáleném oleji. Děrovanou naběračkou míčky vytahujeme z oleje a pokládáme na papírové utěrky, aby okapal přebytečný tuk. Napícháme na party párátka. Můžeme podávat s jogurovým nebo chilli dipem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.