Cizrnové ragú s rajčaty
120 min.
Ingredience
- 130gramůCizrna
- 5gramůRozmarýn čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 2kusyChilli paprička
- 100gramůPancetta
- 5gramůŠalvěj čerstvá
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu v misce zalijeme vodou a přes noc necháme nabobtnat. Druhý den vodu slijeme, cizrnu dáme do hrnce a zalijeme čerstvou vodou.
- 2Omyjeme 2 snítky rozmarýnu, nakrájíme je nahrubo a ze dvou třetin přidáme spolu s bobkovým listem k cizrně. Chilli papričky rozmačkáme, rajčata nasekáme a rovněž vložíme do hrnce s cizrnou. Obsah hrnce přivedeme k varu a s napůl zakrytou pokličkou na mírném ohni dusíme asi 1 1/2 hodiny doměkka.
- 3Zhruba po 1 hodině vaření nakrájíme pancettu nebo slaninu na jemné nudličky a přidáme k cizrně. Stroužky česneku oloupeme, nakrájíme je na plátky a ty pak na jemné špalíčky, které rovněž nasypeme do hrnce. Pokrm osolíme a opepříme.
- 4Šalvěj a zbylý rozmarýn omyjeme a oklepeme. Jehličky rozmarýnu otrháme od stonků a spolu se šalvějí nasekáme najemno. Bylinky sypeme na hotové cizrnové ragú.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.