Čočka na karí
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůČočka jedlá
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaKari koření
- 1kusOkurky nakládané
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
14 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
32 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Předem namočenou čočku uvaříme v jedné vodě téměř do měkka.
- 2Na větší části másla zpěníme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli a utřený česnek, přidáme rajčatový protlak, karí koření, vše zamícháme. Přidáme scezenou čočku i s částí vývaru a dusíme do měkka, až se vývar vydusí.
- 3Na zbylém másle podusíme na kostičky rozkrájenou okurku, přidáme ji k čočce, porkm osolíme, opepříme, osladíme a okyselíme.
- 4Podáváme s vejci uvařenými natvrdo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.