Čočka na karí

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
14 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
32 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předem namočenou čočku uvaříme v jedné vodě téměř do měkka.
  • 2
    Na větší části másla zpěníme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli a utřený česnek, přidáme rajčatový protlak, karí koření, vše zamícháme. Přidáme scezenou čočku i s částí vývaru a dusíme do měkka, až se vývar vydusí.
  • 3
    Na zbylém másle podusíme na kostičky rozkrájenou okurku, přidáme ji k čočce, porkm osolíme, opepříme, osladíme a okyselíme.
  • 4
    Podáváme s vejci uvařenými natvrdo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.