Čočka v bešamelu
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůČočka jedlá
- 30gramůTuk
- 10gramůPetržel - nať
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusCitrony
- 1lžičkaHořčice
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusBobkový list
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
9 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
25 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čočku přebereme a na noc ji namočíme do studené vody. Druhý den ji slijeme, zalijeme studenou vodou a vaříme bez soli doměkka.
- 2Z mouky a tuku připravíme světlou jíšku. Krátce ji zapražíme s jemně nakrájenou cibulí, petrželovou natí a citronovou kůrou. Přilijeme vývar z čočky, přidáme tymián, bobkový list, sůl, pepř, hořčici a ocet.
- 3Nakonec přimícháme uvařenou čočku a vše krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.