Čočková polévka s noky

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
11 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čočku přebereme a v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, dáme ji do hrnce se studenou vodou a přivedeme k varu.
  • 2
    Mrkev, petržel, celer, cibuli a česnek očistíme a omyjeme. Kořenovou zeleninu pokrájíme na nudličky. Cibuli drobně pokrájíme a česnek prolisujeme.
  • 3
    Když se čočka vaří, přidáme k ní zeleninu, bobkový list, celý pepř, majoránku a nové koření, sůl a pomalu vaříme doměkka přibližně 30 minut.
  • 4
    Mezitím připravíme těstíčko na noky: v misce vymícháme z hrubé mouky, vajíčka a mléka polotuhé těstíčko.
  • 5
    V pánvi na rozpuštěném másle z hladké mouky usmažíme světlou jíšku, kterou přibližně 10 minut před dovařením čočky zředíme asi 0.5 dl vody a přimícháme ji opatrně do polévky. Dáme pozor, aby se neutvořily hrudky.
  • 6
    Pak lžičkou vykrajujeme nočky a zaváříme je do polévky. Vaří se přibližně 5 minut.
  • 7
    Polévku dochutíme Vegetou, pepřem, případně dosolíme a dochutíme octem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.