Čočkové krokety

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
974 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
71 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
24 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebranou a opláchnutou čočku necháme ve vodě nabobtnat. Potom ji uvaříme doměkka. Ocedíme ji a prolisujeme do mísy.
  • 2
    Přidáme sůl, pepř, 2 vejce, na sádle osmaženou, jemně nakrájenou cibuli a salám, sekanou petrželku, utřený česnek, pepř a strouhanku. Zpracujeme směs, kterou necháme vychladnout.
  • 3
    Ze směsi tvoříme krokety, obalujeme je v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance a smažíme v horkém tuku dorůžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.