Čočkový salát se zeleninou a sýrem
80 min.
Ingredience
- 500gramůČočka červená
- 5litrůVoda pitná
- 300gramůRajčata
- 100gramůŘedkvička
- 2kusyMrkev kořen
- 50gramůCeler řapíkatý
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůCibulka jarní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50mililitrůOlej dýňový
- 3mililitryCitronová šťáva
- 6mililitrůPomerančová šťáva
- 20gramůPetržel - nať
- 80gramůSýr Feta
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
17 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
18 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Propranou čočku namočíme na celou noc do 2 litrů studené vody. Potom ji scedíme, vlijeme do hrnce zbylou vodu, postavíme na sporák a čočku vaříme 60 minut doměkka. Scedíme, necháme okapat a vychladnout.
- 2Omyjeme rajčata a ředkvičky. Rajčata rozkrojíme, vybereme jádřince a spolu s ředkvičkou nakrájíme na tenké plátky. Mrkev a celer oloupeme, nastrouháme na silnějším struhadle.
- 3Cibuli, česnek, zelenou část jarní cibulky oloupeme, očistíme. Cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky, jarní cibulku na kolečka.
- 4Všechnu připravenou zeleninu dáme do misky, přidáme okapanou čočku, posypeme solí, pepřem a vše dobře promícháme.
- 5Příprava zálivky: Do vhodné nádoby vlijeme olej, citrónovou a pomerančovou šťávu, med. Metlou vše dohromady prošleháme a zalijeme zeleninu v misce. Opět dobře promícháme.
- 6Hotový salát podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme nasekaným koprem, na kousky nakrájeným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.