Conchiglie s cizrnou
35 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 500gramůTěstoviny Conchiglie
- 2lžíceOlej olivový
- 425gramůCizrna konzervovaná
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžičkaChilli paprička
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOregano sušené
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 75gramůRajčata sušená sterilovaná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstSýr Parmezán
- 1kusCibule červená
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
11 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
9 g
Cukr
317 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím rozpálíme olej a orestujeme na něm dozlatova cibuli nakrájenou na tenká kolečka. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme ještě cca 1minutu. Poté přidáme propláchnutou a okapanou cizrnu, nakrájená sušená rajčata, najemno nastrouhanou citronovou kůru a nakrájené chilli papričky a směs důkladně prohřejeme. Na závěr vmícháme citronovou šťávu a nakrájené bylinky.
- 3Směs promícháme s těstovinami, ochutíme solí a pepřem. Rozdělíme na talíře, dozdobíme hoblinkami parmazánu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.