Conchiglie s kuřecími játry

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
28 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hluboké pánvi zahřejeme 1/2 másla, vložíme slaninu nakrájenou na kostičky a smažíme 5 minut na střední teplotě, až je slanina zlatavá, ale ještě ne křupavá.
  • 2
    Přidáme pokrájená kuřecí játra, utřený česnek a 1/2 množství pokrájené šalvěje. Dostatečně opepříme. Zvýšíme teplotu a smažíme 5 minut, až játra ze všech stran lehce změní barvu. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
  • 3
    Ke kuřecím játrům přilijeme víno, uvedeme do varu, poté snížíme teplotu a povaříme 5 minut. Přimícháme zbytek másla. Jakmile se máslo rozehřeje, vložíme nakrájená rajčata. Dobře zamícháme a přisypeme nakrájenou petržel a zbývající šalvěj. Zamícháme, ochutnáme a dle potřeby dosolíme.
  • 4
    Na hotově těstoviny nalijeme omáčku, promícháme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.