Conchiglie s kuřecími játry
40 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 115gramůSlanina vepřová
- 250gramůJátra kuřecí
- 10mililitrůŠalvěj čerstvá
- 300gramůTěstoviny Conchiglie
- 150mililitrůVíno bílé
- 4kusyRajčata
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
28 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hluboké pánvi zahřejeme 1/2 másla, vložíme slaninu nakrájenou na kostičky a smažíme 5 minut na střední teplotě, až je slanina zlatavá, ale ještě ne křupavá.
- 2Přidáme pokrájená kuřecí játra, utřený česnek a 1/2 množství pokrájené šalvěje. Dostatečně opepříme. Zvýšíme teplotu a smažíme 5 minut, až játra ze všech stran lehce změní barvu. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
- 3Ke kuřecím játrům přilijeme víno, uvedeme do varu, poté snížíme teplotu a povaříme 5 minut. Přimícháme zbytek másla. Jakmile se máslo rozehřeje, vložíme nakrájená rajčata. Dobře zamícháme a přisypeme nakrájenou petržel a zbývající šalvěj. Zamícháme, ochutnáme a dle potřeby dosolíme.
- 4Na hotově těstoviny nalijeme omáčku, promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.