Conchiglie s pečenou zeleninou
85 min.
Ingredience
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusLilek
- 2kusyCuketa
- 75mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1lžíceOregano sušené
- 250gramůRajčata
- 400gramůTěstoviny Conchiglie
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
3 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia. Papriky zbavíme zrníček, nakrájíme na centimetrové kostičky, taktéž nakrájíme lilek a cukety. Vše vložíme do síta a propláchneme studenou tekoucí vodou. Necháme okapat a přendáme do hlubšího plechu na pečení.
- 2Přilijeme 45 ml olivového oleje, posypeme petrželí a oreganem. Osolíme, opepříme, vše promícháme. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut, během pečení třikrát zamícháme.
- 3K zelenině vmícháme malá rajčátka podélně rozpůlená a zbavená zrníček. Poté ještě vložíme česnek nakrájený na kousky a pečeme dalších 20 minut. Během pečení dvakrát promícháme. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
- 4Uvařené těstoviny smícháme s upečenou zeleninou a zbývajícím olejem. Vše důkladně promícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.