Čtyřbarevné těstoviny s čekankou, artyčoky a špekem

25 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
918 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
39 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
28 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odřízneme špičku a stonek artyčoků a odloupeme vnější, tvrdší listy. Poté srdíčko nakrájíme na slabé plátky a odložíme stranou. Špek nakrájíme na silnější plátky a pak na nudličky.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme olivový olej se stroužky česneku rozříznutými na polovinu. Přidáme špek a nakonec artyčoky a vše dobře osmahneme na prudkém ohni.
  • 3
    Omyjeme čekanku a nakrájíme na jemné dlouhé nudličky, přidáme na pánev, osolíme a opepříme. Podlijeme troškou vody z těstovin a posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou.
  • 4
    V osolené vodě uvaříme těstoviny a scedíme, když jsou „al dente". Přendáme na pánev s omáčkou a ještě krátce dovaříme. Necháme zhoustnout omáčku a podáváme s dozrálou ricottou nakrájenou na slabé plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.