Čtyřbarevné těstoviny s čekankou, artyčoky a špekem
25 min.
Ingredience
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusČekanka
- 70gramůSlanina vepřová
- 2kusyArtyčoky
- 100mililitrůOlej olivový extra panenský
- 80gramůSýr Ricotta
- 5gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 400gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
918 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
39 g
Sacharidy
128 g
Vláknina
28 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Odřízneme špičku a stonek artyčoků a odloupeme vnější, tvrdší listy. Poté srdíčko nakrájíme na slabé plátky a odložíme stranou. Špek nakrájíme na silnější plátky a pak na nudličky.
- 2Na pánvi rozehřejeme olivový olej se stroužky česneku rozříznutými na polovinu. Přidáme špek a nakonec artyčoky a vše dobře osmahneme na prudkém ohni.
- 3Omyjeme čekanku a nakrájíme na jemné dlouhé nudličky, přidáme na pánev, osolíme a opepříme. Podlijeme troškou vody z těstovin a posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou.
- 4V osolené vodě uvaříme těstoviny a scedíme, když jsou „al dente". Přendáme na pánev s omáčkou a ještě krátce dovaříme. Necháme zhoustnout omáčku a podáváme s dozrálou ricottou nakrájenou na slabé plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.