Cuketová musaka s rajčaty

90 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, nasekanou cibuli s česnekem necháme zesklovatět na oleji. Přidáme oloupaná, na kostky nakrájená rajčata a chvíli povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme. Smícháme mléko, smetanu, vejce a nastrouhaný sýr. Směs osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Zapékací mísu vymažeme máslem a vrstvíme do ní oloupané, na plátky nakrájené brambory, omyté, na plátky nakrájené cukety, bylinky, rajčata s cibulí a sýrovou omáčkou. Každou vrstvu mírně osolíme. Vrchní vrstvu tvoří sýrová omáčka, kterou poklademe vločkami másla. Pokrm zapékáme asi 60 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.