Cuketová musaka s rajčaty
90 min.
Ingredience
- 650gramůCuketa
- 300gramůRajčata
- 150gramůCibule
- 500gramůBrambory
- 70gramůBylinky čerstvé - svazek
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 170mililitrůMléko polotučné
- 170mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
31 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nasekanou cibuli s česnekem necháme zesklovatět na oleji. Přidáme oloupaná, na kostky nakrájená rajčata a chvíli povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme. Smícháme mléko, smetanu, vejce a nastrouhaný sýr. Směs osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Zapékací mísu vymažeme máslem a vrstvíme do ní oloupané, na plátky nakrájené brambory, omyté, na plátky nakrájené cukety, bylinky, rajčata s cibulí a sýrovou omáčkou. Každou vrstvu mírně osolíme. Vrchní vrstvu tvoří sýrová omáčka, kterou poklademe vločkami másla. Pokrm zapékáme asi 60 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.