Cuketová terina s tvarohem
60 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusMrkev kořen
- 250gramůTvaroh jemný
- 150gramůJogurt bílý
- 150gramůZakysaná smetana
- 30gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůCuketa
- 250gramůBrokolice
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
23 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200 °C. Mrkev nakrájíme na tenké dlouhé nudličky. Rozmícháme tvaroh, jogurt, zakysanou smetanu, vejce, petrželku, sůl a pepř.
- 2Terinu nebo chlebíčkovou formu vyložíme papírem na pečení a vymažeme máslem. Vyložíme nudličkami mrkve, naplníme tvarohovou hmotou a předvařenou zeleninou.
- 3Terinu dobře uzavřeme alobalem a vložíme do horké vodní lázně tak, aby byla ze 2/3 ponořená. Zasuneme na spodní lištu předehřáté trouby a tepelně upravujeme asi 40 minut. Vyjmeme, alobal odstraníme a necháme vychladnout. Vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.