Cuketové rizoto
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 40gramůSlanina vepřová
- 300gramůCuketa
- 3lžíceOlej olivový
- 350gramůRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1litrVývar zeleninový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceSýr Parmezán
- 1lžícePetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
24 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli spolu se slaninou nakrájíme nadrobno a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme omytou, na kostičky nakrájenou cuketu a prolisovaný česnek a krátce opečeme.
- 2K zelenině vmícháme propláchnutou rýži, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Zalijeme vývarem a za občasného míchání vaříme asi 20 minut. Podle potřeby přiléváme vývar.
- 3Hrnec odstavíme z plotny a vmícháme máslo s nastrouhaným sýrem. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.