Daňčí guláš s nakládanou zeleninou

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
25 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněné maso nakrájíme na větší kostky, vložíme do mísy, zalijeme vodou, octem, okořeníme bobkovým listem, celým novým kořením, celým pepřem, jalovcem, přidáme prolisovaný česnek, pokrájenou cibuli, kousek celeru, petržele a necháme uležet přes noc.
  • 2
    Druhý den maso scedíme, oloupanou cibuli rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm cibuli, přidáme kostky masa, osmahneme, posypeme mletou paprikou, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Po vysmahnutí šťávy na tuk, zaprášíme moukou, promícháme, okořeníme kmínem, přidáme trošku pálivé papriky, majoránku, česnek. Podlijeme trochou vývaru, přidáme nakládanou zeleninu i s částí nálevu, kostku masoxu a zvolna dusíme do měkka. K podlévání můžeme použít i nálev, ve kterém maso leželo přes noc.
  • 4
    Hotový guláš podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.