Daňčí guláš s nakládanou zeleninou
110 min.
Ingredience
- 1000gramůDančí maso
- 100gramůSádlo škvařené
- 150gramůCibule
- 1kusMasox
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 250gramůZelenina nakládaná
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 2gramyPaprika mletá pálivá
- 3gramyKmín drcený
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 3gramyMajoránka
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůChléb konzumní
- Nálev
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
25 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné maso nakrájíme na větší kostky, vložíme do mísy, zalijeme vodou, octem, okořeníme bobkovým listem, celým novým kořením, celým pepřem, jalovcem, přidáme prolisovaný česnek, pokrájenou cibuli, kousek celeru, petržele a necháme uležet přes noc.
- 2Druhý den maso scedíme, oloupanou cibuli rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 3V hrnci rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm cibuli, přidáme kostky masa, osmahneme, posypeme mletou paprikou, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Po vysmahnutí šťávy na tuk, zaprášíme moukou, promícháme, okořeníme kmínem, přidáme trošku pálivé papriky, majoránku, česnek. Podlijeme trochou vývaru, přidáme nakládanou zeleninu i s částí nálevu, kostku masoxu a zvolna dusíme do měkka. K podlévání můžeme použít i nálev, ve kterém maso leželo přes noc.
- 4Hotový guláš podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.