Ďas s pikantní rajčatovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 1kilogramMořský ďas
- 10gramůKari koření
- 4kusyŠalotka
- 400gramůRajčata
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůPetržel - nať
- 25gramůMáslo čerstvé
- 15gramůPepř cayenský
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
13 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na rozehřátém másle zpěníme drobně nakrájené šalotky. Rybu bez kůže a páteře nakrájíme na větší kousky, osušíme kuchyňskou utěrkou a na šalotce osmahneme ze všech stran. Do hrnce přidáme česnek, rajčata, sůl a pepř. Ochutíme kari a cayenským pepřem. Později můžeme pokrm ještě jednou dochutit. Pod pokličkou dusíme při mírné teplotě 20 minut. Přidáme smetanu a dalších 10 minut povaříme. Případně dochutíme.
- 2Rybu naservírujeme na talíře, polijeme propasírovanou omáčkou a dozdobíme sekanou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.