Divoká kachna pečená s bylinkami
75 min.
Ingredience
- 120gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžícePažitka
- 1lžíceOregano čerstvé
- 1lžíceLibeček
- 400mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1200gramůKachna divoká
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
35 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
723 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kachnu očistíme, osolíme a naporcujeme. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, bylinky nahrubo nasekáme.
- 2V pekáči osmažíme slaninu s cibulí, poté vložíme porce kachny, posypeme bylinkami, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.
- 3Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.