Divoká kachna z Nausy
120 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 50gramůPetržel - nať
- 1kusPaprika červená
- 0,5litrVoda pitná
- 1kusČesnek
- 3kusyHřebíček
- 5gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyBobkový list
- 1kusJablka
- 1kusMrkev kořen
- 1decilitrOlej rostlinný
- 1kusKachna divoká
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
13 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme jablko nakrájené na kostičky, sůl, pepř, nasekanou petrželku, pořádně promícháme a takto připravenou nádivkou naplníme kachnu. Kachnu svážeme a dáme na vymazaný plech, zakryjeme alobalem a pečeme asi 30 minut.
- 2Mezitím připravíme zeleninu. Cibuli, mrkev, papriku, česnek pokrájíme a orestujeme na pánvi na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a hřebíček, podlijeme vodou a necháme povařit. Sundáme alobal z kachny, vlijeme uvařenou omáčku, znovu přikryjeme alobalem a necháme ještě hodinu péct. Potom kachnu naporcujeme a podáváme s bramborovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.