Divoká kachna z Nausy

120 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
13 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme jablko nakrájené na kostičky, sůl, pepř, nasekanou petrželku, pořádně promícháme a takto připravenou nádivkou naplníme kachnu. Kachnu svážeme a dáme na vymazaný plech, zakryjeme alobalem a pečeme asi 30 minut.
  • 2
    Mezitím připravíme zeleninu. Cibuli, mrkev, papriku, česnek pokrájíme a orestujeme na pánvi na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a hřebíček, podlijeme vodou a necháme povařit. Sundáme alobal z kachny, vlijeme uvařenou omáčku, znovu přikryjeme alobalem a necháme ještě hodinu péct. Potom kachnu naporcujeme a podáváme s bramborovým knedlíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.