Dolmades
70 min.
Ingredience
- 8kusůCibule
- 225gramůVinné listy
- 180gramůRýže dušená
- 3lžíceMáta
- 1lžícePetržel - nať
- 60gramůHrozinky
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCitronová šťáva
- 60gramůSezam - semena
- 2lžíceKopr čerstvý
- 140mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
44 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
13 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé vinné listy ponoříme na minutu do vroucí vody. Vyndáme, osušíme. Nakládané listy omyjeme a namočíme do misky s teplou vodou cca na 5 minut, vodu oklepeme.
- 2Vařenou rýži smícháme se všemi surovinami, kromě oleje a citrónové šťávy. Dochutíme.
- 3Listy roztáhneme žilnatou stranou nahoru, odřízneme stonky, na každý list dáme lžíci náplně. Strany listů složíme tak, aby částečně překryly náplň a celý list stočíme jako roládu.
- 4Zabalené listy položíme na vetší pánev spojem dolů, přelijeme olejem a citrónovou šťávou. Do poloviny zalijeme teplou vodou, položíme na ně talíř (aby držely tvar), pánev zakryjeme a zvolna vaříme asi 40 minut.
- 5Hotové listy přendáme na talíř, ozdobíme klínky citrónu, olivami a bílým jogurtem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 11. 8. 2016
Dolmades
Výborná chuťovka na letní podvečer. Chvíli jsem sice zápasila s plněním listů, ale pak jsem to zvládla dobře. Zařazuji do naší rodinné kuchařky 🙂