Dolmas

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
6140 kcal
Bílkoviny
246 g
Tuky
277 g
Sacharidy
869 g
Vláknina
455 g
Cukr
291 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchneme listy vinné révy ve slaném nálevu, vložíme do misky a přelijeme vroucí vodou. Necháme 5 minut stát a poté vodu slijeme.
  • 2
    V mírně osolené vodě (asi 300 ml) vaříme 10–12 minut rýži, jež by měla vstřebat veškerou tekutinu, ve které ji vaříme. Po uvaření necháme vychladnout.
  • 3
    Do studené rýže vmícháme rozinky, nasekané piniové oříšky, nakrájené jarní cibulky, nadrobno pokrájené bylinky, nastrouhanou citronovou kůru, sůl a pepř.
  • 4
    Na pánev položíme 3-4 nejsilnější nebo potrhané listy vinné révy. Ostatní listy rozložíme na pracovní plochu žilkami nahoru a špičkou směrem od sebe.
  • 5
    Ke spodnímu okraji listu vložíme část připravené náplně a tento okraj přes náplň ohneme. Levý a pravý okraj listu přehneme ke středu a list zavineme až do konce. Mírně stlačíme. Stejným způsobem připravíme i ostatní závitky.
  • 6
    Připravené závitky rozložíme okrajem dospod v jedné vrstvě na pánev. Smícháme olivový olej, citronovou šťávu a vodu. Zálivkou přelijeme všechny závitky připravené na pánvi.
  • 7
    Pánev přikryjeme a pozvolna vaříme 30 minut. Poté pánev odstavíme a necháme v ní závitky vychladnout. Podáváme vychlazené se srpečky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.