Domácí gnocchi s kari

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
868 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
20 g
Sacharidy
160 g
Vláknina
13 g
Cukr
53 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a vaříme v osolené vodě s kmínem 20 minut ve slupce. Uvařené brambory necháme chvíli vychladnout, oloupeme je a rozšťoucháme. Mouku smícháme se žloutkem a špetkou soli, přidáme k bramborám a ze směsi vypracujeme těsto.
  • 2
    Na pomoučněné pracovní ploše vytvarujeme válečky široké 1 cm, pokrájíme na 2 cm dlouhé kousky a poprášíme moukou. Povrch zlehka přitlačíme vidličkou. Gnocchi dáme na plech poprášený moukou.
  • 3
    Ananas oloupeme, odstraníme tvrdý střed a dužinu nakrájíme nadrobno. Jablko oloupeme, jádřinec odstraníme a dužinu nakrájíme na kostičky. Meruňky omyjeme, překrojíme napůl, vypeckujeme a pokrájíme také na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  • 4
    Cibuli, ananas, jablko a meruňky dáme do velkého kastrolu. Promícháme s hnědým cukrem, octem se sherry, 2 lžícemi kari, hořčičnými semínky a čerstvým zázvorem. Vše vaříme za občasného míchání, dokud se tekutina nevyvaří. Osolíme a okořeníme pepřem a mletým chilli.
  • 5
    Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka. Chilli papričku rozdrobíme a obojí osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme nakládaný zázvor a oříšky kešu, osolíme a okořeníme zbytkem kari. Podlijeme zeleninovým vývarem a 4 minuty vaříme. Potom směs ovoce a cibule zahustíme jíškou.
  • 6
    Gnocchi v mírně osolené vodě vaříme 4 minuty. Potom je vyjmeme, necháme okapat a smícháme s pikantním ovocným kari. Ozdobíme snítkou máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.