Domácí gnocchi s kari
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusMáta
- 1kilogramBrambory
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusAnanas
- 2kusyMeruňky
- 220gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůCukr třtinový
- 100mililitrůOcet Sherry
- 1lžíceHořčičné semínko
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaChilli paprička sušená
- 12kusůCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 40gramůZázvor nakládaný
- 3lžíceOřechy Kešu
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceJíška instantní
- 3lžíceOlej sezamový
- 1špetkaZázvor mletý
- 5lžicKari koření
- 0,5kusJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
868 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
20 g
Sacharidy
160 g
Vláknina
13 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a vaříme v osolené vodě s kmínem 20 minut ve slupce. Uvařené brambory necháme chvíli vychladnout, oloupeme je a rozšťoucháme. Mouku smícháme se žloutkem a špetkou soli, přidáme k bramborám a ze směsi vypracujeme těsto.
- 2Na pomoučněné pracovní ploše vytvarujeme válečky široké 1 cm, pokrájíme na 2 cm dlouhé kousky a poprášíme moukou. Povrch zlehka přitlačíme vidličkou. Gnocchi dáme na plech poprášený moukou.
- 3Ananas oloupeme, odstraníme tvrdý střed a dužinu nakrájíme nadrobno. Jablko oloupeme, jádřinec odstraníme a dužinu nakrájíme na kostičky. Meruňky omyjeme, překrojíme napůl, vypeckujeme a pokrájíme také na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- 4Cibuli, ananas, jablko a meruňky dáme do velkého kastrolu. Promícháme s hnědým cukrem, octem se sherry, 2 lžícemi kari, hořčičnými semínky a čerstvým zázvorem. Vše vaříme za občasného míchání, dokud se tekutina nevyvaří. Osolíme a okořeníme pepřem a mletým chilli.
- 5Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka. Chilli papričku rozdrobíme a obojí osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme nakládaný zázvor a oříšky kešu, osolíme a okořeníme zbytkem kari. Podlijeme zeleninovým vývarem a 4 minuty vaříme. Potom směs ovoce a cibule zahustíme jíškou.
- 6Gnocchi v mírně osolené vodě vaříme 4 minuty. Potom je vyjmeme, necháme okapat a smícháme s pikantním ovocným kari. Ozdobíme snítkou máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.