Domácí polévka z okounů

67 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
14 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z okounů použijeme pouze hlavy a kostry. Maso uchováme v chladu na jiný pokrm.
  • 2
    Do hrnce vložíme hlavy a kostry okounů, přidáme cibuli, bobkový list, petrželku, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a povaříme 20 minut. Polévku scedíme.
  • 3
    Pórek nakrájíme na kolečka, rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme olivový olej a pórek s rajčaty na něj vysypeme. Podusíme 2 minuty, zalijeme vývarem z okounů, přidáme špetku šafránu a vaříme 30 minut.
  • 4
    Do polévkové mísy vložíme uvařenou rýži a zalijeme horkou polévkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.