Domácí uzená kachní prsa, čočkový salát

80 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
833 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
16 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
32 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná kachní prsa naložíme do směsi soli, cukru, tymiánu, rozmarýnu a jalovce. Maso marinujeme nejméně 24 hodin.
  • 2
    Potom maso opláchneme a udíme v teplém kouři při 90°C asi 25 minut - v udírně, na grilu nebo v hrnci. Uzené maso přiklopíme a necháme v teple dojít.
  • 3
    Zelenou čočku asi na 30 minut namočíme do studené vody, červenou nemáčíme. Očištěnou kořenovou zeleninu a šalotku nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm nakrájené chorizo. Přidáme kořenovou zeleninu se šalotkou a vše krátce orestujeme. Přidáme červenou zelenou čočku, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Nakonec salát ochutíme solí, pepřem a balsamicem.
  • 4
    Uzená kachní prsa nakrájíme na tenké plátky a podáváme s čočkovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.