Domácí uzená kachní prsa, čočkový salát
80 min.
Ingredience
- 4kusyKachní prsa
- 200gramůČočka jedlá
- 200gramůČočka červená
- 40gramůMrkev kořen
- 40gramůCeler bulvový
- 20gramůPetržel kořen
- 2kusyŠalotka
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusKlobása Chorizo
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceBalsamico ocet
- 4kusyRozmarýn čerstvý
- 4kusyTymián čerstvý
- 4kusyJalovec
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
833 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
16 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
32 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěná kachní prsa naložíme do směsi soli, cukru, tymiánu, rozmarýnu a jalovce. Maso marinujeme nejméně 24 hodin.
- 2Potom maso opláchneme a udíme v teplém kouři při 90°C asi 25 minut - v udírně, na grilu nebo v hrnci. Uzené maso přiklopíme a necháme v teple dojít.
- 3Zelenou čočku asi na 30 minut namočíme do studené vody, červenou nemáčíme. Očištěnou kořenovou zeleninu a šalotku nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm nakrájené chorizo. Přidáme kořenovou zeleninu se šalotkou a vše krátce orestujeme. Přidáme červenou zelenou čočku, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Nakonec salát ochutíme solí, pepřem a balsamicem.
- 4Uzená kachní prsa nakrájíme na tenké plátky a podáváme s čočkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.