Dort lilkový

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
19 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na 190 stupňů předehřejeme troubu, vymažeme kulatou dortovou formu.
  • 2
    Na plátky pokrájíme podélně lilek, dáme do misky, osolíme a necháme stranou 30 minut. Poté opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.
  • 3
    Přivedeme k varu vodu v hrnci a lilkové plátky 1 minutu blanšírujeme. Necháme okapat a osušíme. Dáme stranou.
  • 4
    Dle návodu uvaříme těstoviny. Necháme okapat a vrátíme je do hrnce. Přidáme měkký sýr a necháme rozpustit v těstovinách. Vmícháme rajčatový protlak, oregano, parmezán, sůl a pepř. Dáme stranou.
  • 5
    Lilek narovnáme na dno a podél stěny formy, aby se plátky překrývaly. Těstovinovou směsí naplníme formu a posypeme strouhankou. Pečeme 20 minut a po upečení necháme stát dalších 15 minut.
  • 6
    Lilkový dort vyklopíme z formy a podáváme horký.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.