Dort lilkový
90 min.
Ingredience
- 1kusLilek
- 300gramůTěstoviny Fusilli - tříbarevné
- 125gramůSýr Čedar
- 4lžíceSýr Parmezán
- 1,5lžičkyOregano sušené
- 2lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3litryVoda pitná
- 3,5decilitryProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
19 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na 190 stupňů předehřejeme troubu, vymažeme kulatou dortovou formu.
- 2Na plátky pokrájíme podélně lilek, dáme do misky, osolíme a necháme stranou 30 minut. Poté opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.
- 3Přivedeme k varu vodu v hrnci a lilkové plátky 1 minutu blanšírujeme. Necháme okapat a osušíme. Dáme stranou.
- 4Dle návodu uvaříme těstoviny. Necháme okapat a vrátíme je do hrnce. Přidáme měkký sýr a necháme rozpustit v těstovinách. Vmícháme rajčatový protlak, oregano, parmezán, sůl a pepř. Dáme stranou.
- 5Lilek narovnáme na dno a podél stěny formy, aby se plátky překrývaly. Těstovinovou směsí naplníme formu a posypeme strouhankou. Pečeme 20 minut a po upečení necháme stát dalších 15 minut.
- 6Lilkový dort vyklopíme z formy a podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.