Dresink z pekanových ořechů k sýrovému salátu s jablky
15 min.
Ingredience
- 2lžíceMajonéza
- 60gramůZakysaná smetana
- 4lžíceOlej z vlašských ořechů
- 4lžíceOcet jablečný
- 2lžíceVíno jablečné
- 20mililitrůDžus jablečný
- 100gramůOřechy pekanové
- 5gramůSůl
- 300gramůSýr Gorgonzola
- 5gramůKari koření
- 20gramůKopr čerstvý
- 400gramůJablka
- 10kusůPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
37 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Majonézu s kyselou smetanou, olejem, octem, jablečnou šťávou a jablečným džusem smícháme na hladký krém.
- 2V hmoždíři rozdrtíme pepř, ořechy nasekáme nahrubo. Přidáme k dresinku, necháme chvíli proležet. Dochutíme solí a kari. Sýr bez kůrky nakrájíme na kostičky, jablka omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a rovněž nakrájíme na kostičky. Sýr a jablka smícháme s dresinkem a necháme 30 minut proležet.
- 3Před podáváním ozdobíme koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.