Drobenka bramborová

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci s osolenou vroucí vodou vaříme nakrájené brambory na kostky 10 minut.
  • 2
    V pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, hořčici a smažíme 5 minut. Vznikne drobenkové sypání. Strouhanku dáme do misky a vmícháme smaženou cibuli, osolíme a opepříme.
  • 3
    Brambory scedíme a dáme do zvláštní misky, přidáme máslo, mléko a rozšťoucháme je. Vmícháme nastrouhaný sýr.
  • 4
    Brambory přendáme do zapékací mísy a v předehřáté troubě pečeme 15 minut při teplotě 200 stupňů, dokud drobenka nezhnědne.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.