Drožďové knedlíčky
35 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 1kusVejce slepičí
- 1kusPetržel - nať
- 80gramůDroždí
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceStrouhanka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMléko polotučné
- 1litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
850 mg
Cukr
543 mg
Postup přípravy
- 1Nakrájíme najemno cibuli a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme rozdrobené droždí a mícháme, dokud se nám nerozpustí.
- 2Odstavíme ze sporáku, necháme trošku prochladnout, přidáme mléko, vejce, česnek utřený se solí, pepř, majoránku a zahustíme strouhankou.
- 3Lžičkou odkrajujeme kousky a tvoříme malé knedlíčky, které zavařujeme do vroucí polévky. Vaříme asi 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.