Dršťky po dalmátsku
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůDršťky syrové
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 100gramůSlanina vepřová
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůBrambory
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2decilitryVývar z hovězích kostí
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
21 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné dršťky uvaříme v osolené vodě spolu s oloupanou cibulí, po uvaření je rozkrájíme na nudličky.
- 2Smícháme nadrobno nakrájenou slaninu, česnek a petrželku. Vše osmahneme, přidáme dršťky. Opékáme je nasucho, potom zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přidáme rajčatový protlak. Následně je necháme přibližně 10 minut povařit.
- 3Nakonec přidáme oloupané, na tenké plátky pokrájené brambory a dovaříme je společně s dršťkami.
- 4Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným sýrem a pokapaný citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.