Dršťky po dalmátsku

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
21 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné dršťky uvaříme v osolené vodě spolu s oloupanou cibulí, po uvaření je rozkrájíme na nudličky.
  • 2
    Smícháme nadrobno nakrájenou slaninu, česnek a petrželku. Vše osmahneme, přidáme dršťky. Opékáme je nasucho, potom zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přidáme rajčatový protlak. Následně je necháme přibližně 10 minut povařit.
  • 3
    Nakonec přidáme oloupané, na tenké plátky pokrájené brambory a dovaříme je společně s dršťkami.
  • 4
    Pokrm podáváme posypaný nastrouhaným sýrem a pokapaný citronovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.