Dršťky s cizrnou
200 min.
Ingredience
- 350gramůCizrna
- 800gramůDršťky vařené
- 170mililitrůOlej bodlákový
- 2lžícePaprika mletá sladká
- 250gramůKlobása Chorizo
- 810mililitrůVíno bílé
- 400gramůRajčata
- 2lžíceTymián čerstvý
- 2kusyChilli paprička
- 2kusyBobkový list
- 8kusůHřebíček
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 20kusůPepř černý celý
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 2kusyCibule
- 200gramůJitrnice domácí
- 6stroužkůČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1544 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
90 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
19 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Cizrnu namočíme do studené vody a necháme přes noc máčet. Slijeme, propláchneme, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Na prudkém ohni přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 30 minut, do změknutí. Slijeme, a propláchneme pod tekoucí vodou.
- 2Dršťky potopíme na 10 minut do vody, propláchneme a slijeme. Nakrájíme na 5 cm velké čtverce. Ve větší ohnivzdorné nádobě rozpálíme olej a 5 minut na něm smažíme nasekanou cibuli a utřený česnek, dokud cibule nezesklovatí. Přimícháme dršťky, nasekané papriky, na kolečka nakrájené klobásy, víno a přivedeme k varu. Přidáme konzervovaná rajčata, tymián, protlak, chilli, bobkový list, hřebíček, muškátový oříšek, pepř a sůl, dle chuti. Nakonec vložíme na kolečka nakrájené jelítka a pečeme zakryté v předehřáté troubě na 160°C 1-2 hodiny, až dršťky změknou.
- 3Vyndáme z trouby, odstraníme bobkový list, přidáme cizrnu a dusíme ještě 10 minut pod pokličkou. Podáváme posypané nasekanou italskou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.