Drůbeží polévka s vlašskými ořechy
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusCeler řapíkatý
- 60gramůFazolové lusky zelené
- 1kusBrambory
- 1kusMrkev kořen
- 800mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 60gramůOřechy vlašské
- 150gramůKrůtí maso
- 0,25lžičkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaŠalvěj sušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
31 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme olej, podusíme na něm na drobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený celer do měkka. Přisypeme mouku, šalvěj, trochu pepře a za stálého míchání vaříme 2 minuty.
- 2Přilijeme vývar, šťávu z pečeného krůtího masa a za občasného míchání polévku přivedeme k varu. Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, na kousky pokrájené fazolky a na kostičky nakrájený brambor. Zmírníme teplotu a vaříme pod pokličkou asi 15 minut.
- 3Do polévky přidáme pečené krůtí maso, rozpůlené vlašské ořechy, opepříme a vaříme mírným varem ještě 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Polévku odstavíme, vmícháme do ní smetanu, přisypeme na drobno nasekanou petrželku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.