Dubrovnická minestra
180 min.
Ingredience
- 200gramůSkopové maso přední
- 300gramůVepřové maso libové
- 4kusyBrambory
- 200gramůCuketa
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 60gramůSlanina vepřová
- 1decilitrOlej olivový
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceSůl
- 600gramůZelí hlávkové bílé
- 8stroužkůČesnek
- 100gramůKlobása uzená
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
60 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Skopové sušené maso dáme do vody a vaříme doměkka. Když je uvařené, vyndáme ho a použijeme k přípravě jiného jídla.
- 2Do vývaru přidáme vepřové maso, oloupané a pokrájené brambory na kostky, pokrájené zelí, cuketu a fazolové lusky. Osolíme a vaříme doměkka. Když je maso měkké, přidáme do polévky klobásu pokrájenou na kolečka, slaninu na kostičky, nadrobno nasekaný česnek, petrželku a olivový olej.
- 3Povaříme ještě asi 1/4 hodiny, opepříme a pokud je polévka velmi hustá, zředíme vodou dle potřeby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.