Dušená čočka se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 300gramůČočka červená
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 1kusCibule červená
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1kusBrambory rané
- 1kusMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
9 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
12 g
Cukr
705 mg
Postup přípravy
- 1Čočku dáme do kastrolu spolu se zeleninovým vývarem, přivedeme k varu a 10 minut povaříme.
- 2Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Celer očistíme, omyjeme a pokrájíme. Mrkev a bramboru oloupeme, nakrájíme na kostičky. Rajče omyjeme, zbavíme okolí stopky a nakrájíme nadrobno.
- 3V kastrolu rozpálíme olivový olej, podusíme na něm zeleninu se šalvějí. Dušenou zeleninu přidáme k čočce a na mírném ohni vaříme pod pokličkou 10 minut. Osolíme, opepříme, ochutíme octem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.