Dušená čočka se zeleninou a parmskou šunkou
50 min.
Ingredience
- 300gramůČočka červená
- 600mililitrůVývar zeleninový
- 4kusyCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusMrkev kořen
- 1kusBrambory
- 100gramůŠunka parmská
- 4kusyRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
9 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
13 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čočku vložíme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut.
- 2Jarní cibulku a česnek očistíme a nakrájíme na kolečka. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Mrkev a bramboru očistíme, omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme na polovinu. Parmskou šunku nakrájíme na proužky.
- 3V hrnci rozpálíme olivový olej a všechnu zeleninu s parmskou šunkou na něm podusíme asi 5 minut. Poté zeleninu přidáme k čočce a společně vaříme 10 minut. Osolíme, opepříme a dochutíme octem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.