Dušená hovězí svíčková s bramborami
95 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 600gramůHovězí svíčková
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 700gramůBrambory
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceBazalka
- 1lžičkaLibeček
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
4 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky a opečeme je na rozehřátém oleji. Maso osolíme a opepříme.
- 2Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme k masu a krátce podusíme.
- 3Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Polovinu plátků urovnáme do vymaštěné zapékací mísy, navrch rozložíme vrstvu masa a cibule, přikryjeme zbylými bramborami. Osolíme, opepříme a zalijeme pivem. Pokrm dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu doměkka. Před podáváním posypeme nasekanými bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.