Dušená husa se zeleninou

185 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
999 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
87 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celer, mrkev a petržel oloupeme, uvaříme ve slané vodě.
  • 2
    Středně velkou husu zbavíme posledních dílů křídel a nasekáme na porce. Páteř i velké kosti odsekneme a spolu s křídly uschováme pro případné další využití.
  • 3
    Porce husy osolíme a ze všech stran rychle opečeme v kastrolu s rozpáleným sádlem. Vyjmeme je, do tuku po huse dáme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, kterou po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou a rozmícháme. Přidáme rozdrcený česnek a opepříme.
  • 4
    Porce husy vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme přibližně 2 hodiny v troubě, rozehřáté na 165°C.
  • 5
    Uvařenou zeleninu nakrájíme na kostky a spolu s hráškem opečeme v pánvi na másle.
  • 6
    Na opečené porce husy navršíme opečenou zeleninovou směs. Servírujeme přelité omáčkou, ozdobené nasekanou zelenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.