Dušená husa se zeleninou
185 min.
Ingredience
- 1lžíceSůl
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 350gramůMrkev kořen
- 350gramůPetržel kořen
- 350gramůCeler bulvový
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 300gramůHrášek
- 3lžícePetržel - nať
- 1,5litryVoda pitná
- 1400gramůHusa domácí
- 150gramůSádlo škvařené
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
999 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
87 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Celer, mrkev a petržel oloupeme, uvaříme ve slané vodě.
- 2Středně velkou husu zbavíme posledních dílů křídel a nasekáme na porce. Páteř i velké kosti odsekneme a spolu s křídly uschováme pro případné další využití.
- 3Porce husy osolíme a ze všech stran rychle opečeme v kastrolu s rozpáleným sádlem. Vyjmeme je, do tuku po huse dáme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, kterou po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou a rozmícháme. Přidáme rozdrcený česnek a opepříme.
- 4Porce husy vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme přibližně 2 hodiny v troubě, rozehřáté na 165°C.
- 5Uvařenou zeleninu nakrájíme na kostky a spolu s hráškem opečeme v pánvi na másle.
- 6Na opečené porce husy navršíme opečenou zeleninovou směs. Servírujeme přelité omáčkou, ozdobené nasekanou zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.