Dušená kapusta v listovém těstě
55 min.
Ingredience
- 1kusKapusta hlávková
- 300gramůListové těsto
- 1kusPórek
- 100gramůŠalotka
- 50gramůOřechy lískové
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 350mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 50gramůSýr Gouda 45%
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusKerblík
- 3kusyMrkev kořen
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
825 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
45 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
13 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou kapustu nakrouháme, omytý pórek nakrájíme na kolečka, oloupanou mrkev krájíme na kostičky a šalotku rozčtvrtíme.
- 2Připravenou zeleninu nasypeme spolu s nasekanými ořechy na rozpálený olej a osmahneme. Přilijeme vývar se smetanou a dusíme asi 15 minut. Směs osolíme a opepříme.
- 3Z listového těsta vyválíme tenký plát, částí vyložíme zapékací mísu. Na těsto poklademe dušenou zeleninu, posypeme ji nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem. Okraje těsta přehneme přes zeleninu a potřeme je žloutkem. Jako pokličkou překryjeme zbylým plátem těsta a opět potřeme žloutkem.
- 4Pokrm pečeme v silně vyhřáté troubě asi 12 minut. Každou porci ozdobíme čerstvým kerblíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.