Dušená masa se zeleninou a žampiony
75 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí kýta
- 500gramůVepřová kýta
- 700mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyKmín mletý
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2špetkyMuškátový květ
- 80gramůKarotka
- 80gramůKedlubna
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůBrambory
- 1stroužekČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 500gramůŠpagety, Makarony vařené
- 0,5lžičkaMajoránka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
19 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí a vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Očištěnou karotku, kedlubnu, žampiony a nové brambory nakrájíme na čtvrtky, petrželovou nať jemně posekáme, makaróny uvaříme podle návodu, scedíme a necháme okapat.
- 2Nakrájené maso vložíme do silnostěnného hrnce, zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené, přimícháme sůl, pepř, majoránku, mletý kmín, muškátový květ a pod poklicí vaříme za občasného promíchání. Po 30 minutách přidáme zeleninu i s bramborami a rozdrceným česnekem, opět vaříme zhruba 20 minut. Na závěr vmícháme uvařené makaróny, posypeme petrželovou natí a 5 minut necháme prohřát.
- 3Směs servírujeme v hrnci, v němž se vařila.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.