Dušená mořská štika s rajčaty
60 min.
Ingredience
- 600gramůMořská štika - filety
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kilogramBrambory
- 80gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 10gramůPetržel - nať
- 200gramůRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50mililitrůOlej olivový
- 50mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
14 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Filety mořské štiky omyjeme a naporcujeme na jednotlivé porce, ty osolíme a obalíme v hladké mouce. Cibuli a česnek oloupeme na pokrájíme najemno. Rajčata křížem nařízneme, spaříme vroucí vodou a oloupeme z nich slupky. Dužinu pokrájíme na menší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Petržel omyjeme a nasekáme najemno.
- 2Porce ryby osmažíme na rozpáleném oleji, poté dáme stranou a do pánve dáme cibuli, česnek, rajčata a brambory. Posypeme sekanou petrželí. Osolíme a opepříme. Vše podusíme do změknutí, dle potřeby přilijeme trošku vody, poté servírujeme s rybou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.