Dušená perlička s houbovou oblohou
80 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusPerlička
- 300gramůLišky čerstvé
- 1kusŠalotka
- 1kusČesnek
- 200mililitrůVíno červené
- 1kusBobkový list
- 5mililitrůŠalvěj sušená
- 5mililitrůSůl
- 5mililitrůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
30 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
241 mg
Cukr
323 mg
Postup přípravy
- 1Perličku důkladně omyjeme, necháme oschnout a rozdělíme na 4 porce. Houby očistíme, nakrájíme na kostičky, šalotku a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno.
- 2Na pekáči rozpustíme zhruba 50g másla a jednotlivé porce perličky důkladně osmahneme z obou stran. Posypeme nasekanou šalotkou, česnekem, přikryjeme poklicí a vše necháme řádně podusit. Zalijeme červeným vínem a asi 5 minut povaříme.
- 3Omáčku ochutíme bobkovým listem, šalvějí, solí a pepřem. Pekáč zakryjeme pokličkou, necháme 30 minut podusit.
- 4Zatímco se nám omáčka dusí, v pánvi rozpustíme zbytek másla a houby za stálého míchání necháme 10 minut dusit, dokud houby nepustí veškerou vodu.
- 5Houbami zasypeme perličku a vše ještě podusíme. Omáčku ještě podle chuti osolíme a opepříme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.