Dušená perlička s houbovou oblohou

80 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
30 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
241 mg
Cukr
323 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Perličku důkladně omyjeme, necháme oschnout a rozdělíme na 4 porce. Houby očistíme, nakrájíme na kostičky, šalotku a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Na pekáči rozpustíme zhruba 50g másla a jednotlivé porce perličky důkladně osmahneme z obou stran. Posypeme nasekanou šalotkou, česnekem, přikryjeme poklicí a vše necháme řádně podusit. Zalijeme červeným vínem a asi 5 minut povaříme.
  • 3
    Omáčku ochutíme bobkovým listem, šalvějí, solí a pepřem. Pekáč zakryjeme pokličkou, necháme 30 minut podusit.
  • 4
    Zatímco se nám omáčka dusí, v pánvi rozpustíme zbytek másla a houby za stálého míchání necháme 10 minut dusit, dokud houby nepustí veškerou vodu.
  • 5
    Houbami zasypeme perličku a vše ještě podusíme. Omáčku ještě podle chuti osolíme a opepříme. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.