Dušená rýže s houbami a paprikou
45 min.
Ingredience
- dušená rýže
- 1kusCibule
- 300gramůRýže loupaná
- 7decilitrůVoda pitná
- 2kusyHřebíček
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOlej olivový
- 2kusyPaprika červená
- 1lžičkaSůl
- 6kusůCibule lahůdková
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 200gramůHouby čerstvé
- 4lžíceDžem višňový
- 3lžíceOlej sezamový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dobře propranou rýži krátce osmahneme v hrnci na oleji, osolíme, posypeme špetkou červené papriky, zalijeme studenou vodou a přidáme oloupanou cibuli a hřebíček. Zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme 20 minut. Pak hrnec odstavíme a zakrytou rýži necháme 5 minut dojít.
- 2Houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Jarní lahůdkovou cibuli omyjeme a pokrájíme na kroužky. Papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky.
- 3Ve woku na oleji zpěníme cibuli, přidáme houby, osolíme, opepříme, posypeme chilli kořením, promícháme a smažíme asi 2 minuty, pak přidáme nakrájenou papriku a vše osmažíme dozlatova.
- 4Pak na houby dáme podušenou rýži, promícháme a dochutíme sójovou omáčkou. Podáváme s višňovým džemem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.