Dušená telecí sekaná s klobásou a sýrem
125 min.
Ingredience
- Na obalení, restování a dušení
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 800mililitrůHovězí bujón
- Na obalení sekané
- 400gramůTelecí kýta
- 0,5lžíceRozmarýn čerstvý
- 0,5lžíceŠalvěj čerstvá
- 1lžíceTymián čerstvý
- Na zahuštění šťávy
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Sekaná
- 300gramůTelecí líčka
- 150gramůKlobása vepřová
- 3lžíceStrouhanka
- 100gramůSýr Gran Moravia
- 2kusyČesnek
- 1,5lžícePetržel hladkolistá
- 1lžíceTymián čerstvý
- 2kusyVejce slepičí
- 1,5lžičkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 150gramůKlobása Salsiccia
- 0,5lžíceRozmarýn čerstvý
- 0,5lžíceŠalvěj čerstvá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
612 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
29 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
752 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme si čerstvé snítky bylinek. Lístky otrháme a drobně nasekáme: petrželovou nať, rozmarýn, šalvěj a tymián. Z telecí kýty si nakrájíme asi 3-4 kusy velmi tenkých, velkých plátků (do 4mm).
- 2Telecí líčka a vepřovou kořeněnou klobásu pomeleme do mísy. Přidáme strouhanku, nastrouhaný sýr, česnek, petrželku s troškou ostatních bylinek, vejce, sůl, pepř a směs důkladně promícháme a vytvoříme šišku.
- 3Na vál poklademe velmi tenké plátky telecí kýty, mírně je osolíme a opepříme a posypeme bylinkami. Na ně položíme šišku sekané a celou do nich pečlivě zabalíme a převážeme provázkem. Pak sekanou obalíme v hladké mouce.
- 4V pekáči na plotně rozpálíme olivový olej, na něm sekanou orestujeme z každé strany dozlatova. Přilijeme horký hovězí bujón a pod poklicí, při mírné teplotě, maso dusíme jednu hodinu. Troubu si před koncem dušení zapneme na 200°C. Dušené maso vložíme do středu trouby a pečeme ho přibližně 15-20 minut, během pečení maso poléváme výpekem.
- 5Lžíci másla smícháme s hladkou moukou, přidáme ho k sekané do výpeku, jakmile se rozpustí, promícháme s výpekem a krátce povaříme. Takto nám máslo vytvoří hustou štávu.
- 6Hotovou sekanou na míse opatrně zbavíme provázku, pak ji nakrájíme na plátky. Hustou šťávu nalijeme do omáčníku a podáváme ji k nakrájeným plátkům sekané.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.