Dušená treska se zeleninou
75 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 6kusůŠalotka
- 2kusyMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusPórek
- 4kusyRajčata
- 50gramůSlanina vepřová
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 2kusyBobkový list
- 125mililitrůVíno bílé
- 400mililitrůVývar rybí
- 1,2kilogramyTreska aljašská
- 1kusCitrony
- 50gramůPetržel - nať
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
15 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme šalotku, oškrábeme brambory, mrkve a celer. Opláchneme pórek a odkrojíme z něho část u kořínků a uvadlou zelenou část. Rozpůlíme ho a nakrájíme na plátky. Šalotku rozpůlíme. Celer, mrkev a brambory pokrájíme na kostičky.
- 2Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku, rozpůlíme je a odstraníme z nich semínka. Dužninu pokrájíme na kostičky.
- 3V kastrolu rozehřejeme máslo a přidáme na něj slaninu, kterou necháme zesklovatět. Přidáme potom všechnu pokrájenou zeleninu (brambory, mrkve, celer, šalotku, rajčata) a dusíme. Pak osolíme, opepříme a vmícháme prolisovaný česnek a bobkový list. Zalijeme vínem a rybím vývarem.
- 4Tresku omyjeme a osušíme. Osolíme ji, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Přidáme ji do kastrolu k zelenině a přikryjeme poklicí. Dusíme 30 minut.
- 5Před podáváním ještě nakonec posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.