Dušená vepřová líčka s celerovým pyré
115 min.
Ingredience
- Líčka
- 5kusůVepřová líčka
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyPetržel kořen
- 2lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 300mililitrůVíno červené
- 300mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5kusCeler bulvový
- Pyré
- 250gramůBrambory
- 0,5gramCeler bulvový
- 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
44 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Česnek nakrájíme najemno, očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Vepřová líčka očistíme, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme. Když se líčka zatáhnou, vyjmeme je a do výpeku přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli a česnek. Za stálého míchání dusíme asi 20 minut, dokud základ nezezlátne.
- 2Potom vmícháme rajčatový protlak, ještě chvíli restujeme a přilijeme víno a demi glace (nebo silný hovězí vývar.) Do vroucího základu vrátíme maso a pod pokličkou dusíme v troubě při 160°C doměkka.
- 3Měkké maso vyjmeme a základ propasírujeme na hladkou omáčku.
- 4Oloupané brambory a celer uvaříme v osolené vodě doměkka a spolu se studeným máslem a horkou smetanou vyšleháme na jemné pyré.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.