Dušená vepřová líčka s celerovým pyré

115 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
44 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek nakrájíme najemno, očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Vepřová líčka očistíme, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme. Když se líčka zatáhnou, vyjmeme je a do výpeku přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli a česnek. Za stálého míchání dusíme asi 20 minut, dokud základ nezezlátne.
  • 2
    Potom vmícháme rajčatový protlak, ještě chvíli restujeme a přilijeme víno a demi glace (nebo silný hovězí vývar.) Do vroucího základu vrátíme maso a pod pokličkou dusíme v troubě při 160°C doměkka.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme a základ propasírujeme na hladkou omáčku.
  • 4
    Oloupané brambory a celer uvaříme v osolené vodě doměkka a spolu se studeným máslem a horkou smetanou vyšleháme na jemné pyré.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.