Dušená zelenina s chilli a sezamem

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
17 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme, necháme okapat. Brokolici s květákem rozdělíme na růžičky. Růžičkovou kapustu rozkrojíme na poloviny. Mrkev a salátovou okurku nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Cibuli a česnek oloupeme, pokrájíme nadrobno, dáme do hmoždíře.
  • 3
    Chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semen, opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na tenké nudličky, které též dáme do hmoždíře. Vše utlučeme na jemnou pastu, kterou dáme do woku na rozehřátý olej, krátce opečeme (3 minuty) a odstavíme.
  • 4
    V hrnci přivedeme k varu vodu s octem, cukrem a solí. V horké vodě postupně zeleninu (každou zvlášť) předvaříme 1-2 minuty, sítkem ji vyjmeme a dáme ji na pastu, kterou máme ve woku. Přimícháme scezenou sterilovanou kukuřici a na zeleninu nalijeme zeleninový vývar, promícháme a pod pokličkou dusíme přibližně 2 minuty. Dochutíme solí.
  • 5
    V menší pánvi si nasucho opražíme sezamová semínka.
  • 6
    Dušenou zeleninu vyjmeme z pánve a upravíme ji na talířích. Posypeme sezamovými semínky a podáváme.
  • 8

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.