Dušená zeleninová směs na kari s citronelovou rýží

50 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
866 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
28 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
49 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme pikantní pastu. Chilli papričky zbavíme semínek a nadrobno nakrájíme, lodyhu citronové trávy nasekáme, česnek a šalotku pokrájíme, galgán nakrájíme na jemno, z limetky nastrouháme kůru, koriandrovou nať také pokrájíme. Vše vložíme do mixéru i s ostatními ingrediencemi a zpracujeme na hrubší pastu. Ve větší pánvi rozpálíme olej a pastu na něm za stálého míchání cca 2-3 minuty opražíme. Když se uvolní aroma, přilijeme kokosové mléko a vývar a přivedeme k varu. Vložíme rozkrojené brambory a na mírném ohni zvolna vaříme cca 15 minut doměkka.
  • 2
    Mezitím vsypeme jasmínovou rýži do hrnce, přidáme kousky citronové trávy a rozmačkaný kardamom. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a zakryté vaříme na mírném ohni cca 10-15 minut. Všechna voda se musí vstřebat. Hotovou rýži osolíme a zakrytou necháme cca 10 minut odstát.
  • 3
    K bramborám přidáme kukuřičné klásky, osolíme a opepříme dle chuti a povaříme cca 2 minuty. Poté vmícháme cukr, růžičky brokolice, podélně rozkrojenou papriku a vaříme další 2 minuty. Nakonec přidáme nahrubo nasekaný špenát, polovinu pokrájené koriandrové natě a necháme vařit ještě 2 minuty. Omáčku rozdělíme do předehřátých servírovacích misek a dozdobíme zbytkem koriandru.
  • 4
    Z rýže vyjmeme citronovou trávu a tobolky kardamomu. Zrníčka načechráme vidličkou. Sněs podáváme s připravenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.