Dušené bílé fazole s mangoldem

35 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
908 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný a omytý mangold nahrubo nasekáme.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou, najemno nakrájenou mrkev, oregano a bobkový list. Smažíme asi 8 minut, aby zelenina změkla. Přidáme prolisovaný česnek a smažíme ještě 1/2 minuty.
  • 3
    Do pánve vsypeme mangold a přilijeme vývar. Podusíme za občasného promíchání 2 minuty., přisypeme scezené fazole a pod pokličkou zvolna vaříme 10 minut.
  • 4
    Pokličku odstraníme a povaříme ještě 5 minut, aby mangold změkl. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme. Bobkový list vyjmeme a směs posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 5
    Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.