Dušené bílé fazole s mangoldem
35 min.
Ingredience
- 200gramůMangold
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusBobkový list
- 2stroužkyČesnek
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 1000gramůFazole cannellini
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaOregano sušené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
908 mg
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý mangold nahrubo nasekáme.
- 2Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou, najemno nakrájenou mrkev, oregano a bobkový list. Smažíme asi 8 minut, aby zelenina změkla. Přidáme prolisovaný česnek a smažíme ještě 1/2 minuty.
- 3Do pánve vsypeme mangold a přilijeme vývar. Podusíme za občasného promíchání 2 minuty., přisypeme scezené fazole a pod pokličkou zvolna vaříme 10 minut.
- 4Pokličku odstraníme a povaříme ještě 5 minut, aby mangold změkl. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme. Bobkový list vyjmeme a směs posypeme nastrouhaným sýrem.
- 5Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.