Dušené fazole borlotti
125 min.
Ingredience
- 6gramůCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 880mililitrůVoda pitná
- 350gramůFazole bílé
- 440mililitrůVíno červené
- 2gramyHřebíček
- 125mililitrůOlej olivový
- 5gramůRozmarýn čerstvý
- 1špetkaChilli koření mleté
- 3stroužkyČesnek
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Přes noc namočené fazole slijeme. Dáme do hrnce společně s vínem, pokrájenou cibulí, polovinou oleje a 880 ml vody. Promícháme a přiklopíme poklicí. Přivedeme k varu a vaříme 6 minut.
- 2Na zbytku oleje osmahneme pokrájený rozmarýn, česnek a chilli. Přidáme k fazolím a vaříme dalších 30 minut.
- 3Fazole slijeme a vodu z nich dáme znovu vařit, než zhoustne. Osolíme a opepříme.
- 4K zhoustlé omáčce vsypeme opět fazole a povaříme 5 minut. Vmícháme pokrájenou petrželku.
- 5Před podáváním necháme 15 minut odstát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.