Dušené fazole borlotti

125 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přes noc namočené fazole slijeme. Dáme do hrnce společně s vínem, pokrájenou cibulí, polovinou oleje a 880 ml vody. Promícháme a přiklopíme poklicí. Přivedeme k varu a vaříme 6 minut.
  • 2
    Na zbytku oleje osmahneme pokrájený rozmarýn, česnek a chilli. Přidáme k fazolím a vaříme dalších 30 minut.
  • 3
    Fazole slijeme a vodu z nich dáme znovu vařit, než zhoustne. Osolíme a opepříme.
  • 4
    K zhoustlé omáčce vsypeme opět fazole a povaříme 5 minut. Vmícháme pokrájenou petrželku.
  • 5
    Před podáváním necháme 15 minut odstát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.